Elektronska obvestila

Prijavite se na elektronska obvestila in bodite obveščeni o novostih.

Novice

PREDVPIS V PROGRAME za šolsko leto 2024/25
Torek, 21. maj 2024

PREDVPIS V PROGRAME za šolsko leto 2024/25

Drage plesalke in plesalci,   vabimo vas na predvpis za šolsko leto 2024/2025 Ø  31. 5. 2024 ob 17. uri v Mestni dnevni sobi Pr'Go...

Več

Sreda, 20. marec 2024

IZBRALI SMO ZVEZDO VEČERA...

V nedeljo, 10. marca 2024 smo na odlično odplesani produkciji Plesnega kluba Idrija izbrali zvezdo večera. 
Katera pa je vaša?


...

Več

Plesna produkcija 2024 ZVEZDA VEČERA JE...
Ponedeljek, 19. februar 2024

Plesna produkcija 2024 ZVEZDA VEČERA JE...

V nedeljo, 10. marca 2024 si vzemite čas zase in se nam pridružite na plesni produkciji pri iskanju ZVEZDE VEČERA. Se vidimo!

Več

Kje nas najdete

Plesni Klub Idrija
Trg sv. Ahacija 4
5280 Idrija
p.p. 62

e-mail: plesni.klub.idrija@gmail.com

tel: 070 161 597 predsednica Renata D.
      040 766 552 (Manica E.)
      040 662 123 (Janja K.)
      041 563 973 (Ana T.)
      051 855 583 (Lara D. K.)
      
  
    
    

Četrtek, 04. januar 2024

Celostne delavnice PLES K SEBI

sobota, 13. 1.  od 18. do 19.30 


izražanje skozi gib, glas in dih


delavnico vodi MOJCA CELARC



Naša notranjost nosi mnogo zgodb, občutkov, čustev in misli.

Skozi izražanje jim utremo pot v življenje in preko njihove izraznosti navzven spoznavamo sebe. Sebe v globljih razsežnostih.

 

Raziskovali bomo čutnost, mehkobo, nežnost in prisotnost v gibanju, vdih in izdih, osvobajanje skozi glas, intimno povezanosti s svojim bistvom, z našo srčno energijo.

Vabljene v objem mehkobe

 

O DELAVNICAH PLES K SEBI

Izražanje sebe skozi gibanje je čudovita priložnost, je spodbuda in povabilo k k sprostitvi naših neizraženih in potlačenih vsebin; telesnih napetosti, bremenečih misli in neizraženih čustvenih vsebin.

Vse, kar ostaja v nas neizraženo, ovira ravnovesje pretoka energije skozi telo, skozi celotno našo bit ter tako zastira naše ustvarjalne kvalitete, naše zdravje in dobro počutje.

 

Skozi telo, skozi dih, gib in glas izražamo naša trenutna občutenja, misli in čustvene pretoke, podobno kot slikar izliva svoja občutenja skozi barve na slikarsko platno. Z namenom, da vse, kar se poraja v nas, najde pot ven.

 

Preko vsebin, ki jih izražamo navzven, ustvarjamo prostor vsemu, kar je bilo ovirano, da uzre luč sveta - naš globlji notranji mir, radost, sprejemanje, zaupanje, notranja moč, odločnost, nežnost in mehkoba ... Tako se ustvari prostor za novo.

Vabljen/a na skupno ustvarjanje prostora, na srečanje s seboj, v plesu, v prisotnosti trenutka.

 

 

ČUJEČNOST in PRISOTNOST

Namen delavnic je razvijati čuječno prisotnost in zavedanje svojih lastnih telesnih občutkov, miselnih struktur in emocionalnih procesov.  

 

RAZVOJ AVTENTIČNOSTI

Spodbujati avtentičnost (pristnost) in spontanost posameznika - vsak naj se izrazi tako, kot se počuti v danem trenutku. 

 

"OSVOBAJANJE" NEIZRAŽENEGA

Pomembno je, da se naučimo sproščati napetosti, ki so se ustvarjale skozi naše življenje, bodisi v vsakdanjiku ali v našem zgodnjem otroštvu.

 

VAREN PROSTOR SOČUTJA

Plesni prostor nas spodbuja, da skozi naše telo, skozi zavesten dih, gib in ples, mnogokrat tudi skozi glas izražamo naša telesna občutenja, misli in čustva. V varnem prostoru, sočutja in sprejemanja.

 

TELO POZNA POT

Vse ostalo se nato odvija samo.

Vse ustvarjamo spontano iz trenutnega navdiha, brez togih pravil in navodil. Prisluhnemo sebi, svojemu telesu. 

 

VPRAŠAJ TELO

Kako se želiš izraziti? Kaj sedaj potrebuješ?

 

SPODBUDA JE POMEMBNA

Plesni prostor, pedagog in glasba poskrbijo za sproščenost, ki je ključ do posameznikove pristnosti in spontanosti iz katere nato nastajajo naši izrazi. 

 

Glasba, ravno tako skozi različne zvrsti, tempo in melodijo, v nas prebuja različne telesne občutke, miselne in emocionalne procese, da jih lahko lažje ozavestimo in sprostimo – osvobodimo.

 

CILJ in POT

Cilj delavnic je najti pot do globlje sprostitve, skozi telesne procese prepoznavanja, sproščanja in izražanja naših notranjih vsebin. 

 

Stopati po poti spoznavanja in odkrivanja sebe - smisla bivanja na globlji ravni.

 

Vsaka delavnica ima svojo zgodbo, rdečo nit, okoli katere poteka proces izražanja.

 

DARILO SEBI

Izražanje sebe je darilo sebi, saj na ta način spoznavamo svoje lastne razsežnosti mišljenja, čustvovanja, občutenja, svoja lastna prepričanja. Preko vsebin, ki jih izražamo navzven, ponudimo prostor vsemu, kar je bilo do sedaj ovirano, prostor, da uzre luč sveta - naš globlji notranji mir, radost, sprejemanje, zaupanje, notranja moč, odločnost, nežnost in mehkoba …

 

PROCES DELA

• Delo s čustveno, mentalno in telesno vsebino - sproščanje zastalih energij in ustvarjanje pretoka skozi gib, s pomočjo gibanja, diha in glasu,

• Spodbujanje avtentičnega izražanja,

• Poglabljanje čutenja in zavedanja sebe skozi prakso čuječnosti,

• Regulacija živčnega sistema skozi dihanje, telesne vaje, akupresuro (dotikom).

 

PRIJAVA:  plesni.klub.idrija@gmail.com  ali Mojci: gaia.fitgaia@gmail.com,  tel. 041 669 551 do sobote 13.1. do 10 ure.

 

 

PRISPEVEK: 15 €

 

MOJCA O SEBI

Glasba in gibanje sta skupaj z naravo moj največji navdih, v meni prebujata strast in ljubezen, ki sta gorivo za ustvarjanje tega, kar ustvarjam.

 

Skozi ples, ki me spremlja že od otroških let, dolgoletno poučevanje različnih gibalnih praks doma in v tujini; joge, pilatesa, plesa, NIA vadbe, dela z otroki, mladimi in odraslimi, se je skozi leta ustvarjal koncept celostnih delavnic Ples k sebi. Skozi različne plesne dinamike sem raziskovala sebe in ples v različnih šolah; Movement medicine, 5 Ritmov, Plesni teater, Contact improvisation, Celostni ples, Sufiji in ples dervišev, Pomoč z umetnostjo, Senzualni ples, Ples Z Mario Fux...

 

Življenje posvečam raziskovanju človeka in poti, kako ustvarjati in ohranjati celostno ravnovesje. 

 

Diplomirala sem iz celostnega wellnessa, kjer sem raziskovala senzorične in gibalne terapije, na študiju zgodnjega učenja, pa sem se posvečala načinom razvoja človekove oz. otrokove avtentične narave, skozi gibanje, glasovno izraznost in umetnost. 

 

Trenutno raziskujem razsežnosti našega telesa na študiju telesno usmerjene psihoterapije na Centru za integrativni razvoj.

 

Spletno stran poganja Moja Košarica

NULL